вторник, 30 апреля 2013 г.

Українська делегація презентувала експертам ООН нові картографічні матеріали з географічних назв






Українська делегація під час засідання відділу Східна Європа, Північна та Середня Азія Групи експертів Організації Об’єднаних Націй з географічних назв у Ялті презентувала нові картографічні матеріали, примірники нормативних і довідкових видань з географічних назв. У заході взяли участь фахівці з Азербайджану, Болгарії, Латвії, Литви, Росії та України. Директор Департаменту топографо-геодезичної і картографічної діяльності Державного агентства земельних ресурсів України, голова української делегації Іван Заєць докладно розповів зарубіжним колегам про національні геопортали “Державна геодезична мережа України”, “Довідник адміністративно-територіального устрою України” та “Публічна кадастрова карта України” і поінформував про стан робіт із створення Державного реєстру географічних назв.
На засіданні також розглядалися питання щодо розробки нормативно-правової бази, перспектив розвитку робіт із створення національних баз (каталогів, реєстрів) географічних назв, видання газетирів, довідників, словників географічних назв, впровадження систем латинізації тощо. Значний інтерес усіх учасників викликала продукція вітчизняного виробника – ДНВП “Картографія”.
Проведення в Україні засідання Відділу Східної Європи, Північної та Середньої Азії Групи експертів ООН з географічних назв сприятиме вирішенню питань національної та міжнародної стандартизації географічних назв.
По завершенню роботи експертів відбулося засідання робочої групи з географічних назв Міждержавної ради з геодезії, картографії, кадастру та дистанційного зондування Землі держав-учасниць СНД, на якому фахівці розглянули організаційні та технологічні питання модернізації Електронного бюлетеня змін назв географічних об’єктів держав-учасниць СНД щодо доповнення його електронними картами політико-адміністративного устрою держав-учасниць СНД. Запропонований Україною варіант електронної карти було рекомендовано для розгляду стосовно можливості його використання членами робочої групи при розробленні карт політико-адміністративного устрою своїх держав.


Комментариев нет:

Отправить комментарий