вторник, 21 мая 2013 г.

Чому вам варто зареєструватись на Google+




Менш, ніж за місяць з початку, у соцмережі Google+ зареєструвалися понад 25 млн користувачів. Для порівняння — мережам Facebook та Twitter знадобилося близько 3 років, щоб досягти такого результату.

Google+ була сприйнята інтернет-спільнотою переважно позитивно. Оглядач видання PCWorld Марк Салліван зазначив, що у соціальної мережі від Google є всі шанси відтягнути користувачів від Facebook, привівши 9 конкурентних переваг Google+ серед яких краще управління персональними даними, зручніший розподіл знайомих із кіл і ряд інших причин для переходу.
На сьогодні кількість користувачів, зареєстрованих у Google+ складає близько 900 мільйонів

В основі роботи Google+ лежить концепція кіл (англ. Circles), завдяки яким людина і регулює своє спілкування. Користувач може створювати необмежену кількість кіл, включаючи в них своїх знайомих. Саме на основі кіл користувач ділиться контентом, визначаючи, яке коло матиме доступ до інформації, а яке ні . Весь обмін користувацькими матеріалами йде в спеціальній стрічці, в якій можна стежити за оновленнями учасників кіл, що публікують повідомлення, фотографії, посилання та відео. Кількість фотографій і відео нічим не обмежується, обмежується тільки розмір зображень (максимальна роздільна здатність - 2048x2048 точок, у разі перевищення розміру вони автоматично пропорційно зменшаться до прийнятних розмірів). Google+ дозволяє отримувати хороші позиції в пошуку Google. Корпоративна сторінка + сторінка Google+ сприяє збільшенню трафіку на корпоративний сайт і з соцмережі, і з результатів пошуку .

Завантажувати відео та фотографії з мобільного телефону Google пропонує за допомогою сервісу «миттєвого завантаження». Для цього використовується спеціальна програма, доступна для смартфонів, працюючих як на операційній системі Android, так і на iOS. Цей додаток буде автоматично переносити фотографії зі смартфону в приватну папку Google+. Для того, щоб показати знімки друзям, користувачеві необхідно лише відкрити до них доступ.

Відеочат 
Також до особливостей Google+ належить можливість влаштовувати Відеозустрічі (англ. Hangouts) з друзями і навіть проводити відеоконференції з декількома учасниками. Мені до речі сподобався більше ніж Skype.
Спілкуйтеся в голосовому та відеочаті зі свого комп’ютера. Плагін установлюється за лічені секунди. І це безкоштовно!

   +1 У публікаціях користувачів присутня характерна кнопка «+1», яку пропонується розмістити ще й на власних веб-сторінках у мережі, для зручності їх рекомендації друзям.

Зареєструвавшись в Google+ вам автоматично надається доступ до таких сервісів як Google Calendar, «Gmail», Blogger, Диск Google та значно розширює функціонал YouTube, Мапи Google на відміну від незареєстрованих користувачів.
Про ці сервіси піде мова далі.

Google Calendar - безплатний веб-застосунок для тайм-менеджменту розроблений Google. Став доступним 13 квітня 2006, і вийшов зі стадії бета в липні 2009. Щоб отримати можливість використання застосунку, користувачі повинні мати аккаунт Google.
Інтерфейс що працює на Ajax дозволяє користувачам переглядати, додавати, та перетягувати події з однієї дати на іншу, без перезавантаження сторінки. Має різні режими перегляду, такі як денний, тижневий, місячний, та порядок денний. Також можна змусити календар показувати кілька днів одразу, і налаштувати їх кількість.
Події зберігаються онлайн, що означає, що календар можна переглядати з будь-якої місцини що має доступ до інтернету. Це також означає що дані не будуть втрачені навіть якщо поламається жорсткий диск. Програма може імпортувати файли календаря Microsoft Outlook (.csv) та файли програми iCalendar (.icsде факто відкритого стандарту календаря). Можна додавати, та обмінюватись багатьма календарями з різними рівнями прав доступу. Це спрощує співпрацю та обмін розкладами між групами. Також до імпортування у персональний календар доступні календарі з національними святами різних країн, погодою, та подібним.

«Gmail» (від Google Mail, вимовляється «джі-мейл» або «ґмейл») — безплатна і насьогодні найкраща послуга електронної пошти. Надає доступ до поштових скриньок через веб-інтерфейс і по протоколах POP3SMTPIMAP.
Gmail почав працювати 1 квітня 2004 року. Раніше для створення поштової скриньки треба було отримати запрошення від того, у кого вже є поштова скринька Gmail, або, для жителів США, підтвердження особи через текстове повідомлення SMS. Зараз реєстрація відкрита для жителів багатьох країн, зокрема й для України.
Багато функцій Gmail побудовані на браузерній мові програмування JavaScript, що дає незвичайні для веб-середовища можливості, такі як прийом команд з клавіатури, оновлення сторінки без перезавантаження (технологія AJAX), спадаючі списки вибору адресатів.
Можливо також переключатися на інтерфейс, побудований лише на HTML — стандартній мові розмітки веб-сторінок, яку «розуміють» практично всі браузери.
В порівнянні з тими поштовими веб-сервісами, що вже стали стандартними, Gmail пропонує ряд особливостей і поліпшень.
Проглядання обговорень. Основна інновація в Gmail — це метод категоризації повідомлень, який в Google називають «Conversation View». На відміну від звичайних поштових сервісів, Gmail відстежує окремі «обговорення» — початкове повідомлення з ланцюжком відповідей на нього.
Автозбереження. При редагуванні повідомлень кілька разів на хвилину виконується автоматичне збереження «чорнової» копії, для запобігання втраті даних у разі виключення живлення або інших збоїв.
Розвинений список контактів. Для кожного співрозмовника можуть задаватися фотографія, адреси і телефони. Адреса електронної пошти автоматично підставляється в рядок «кому» по імені користувача, набраного навіть частково.
«Гарячі клавіші». Прискорюють роботу з додатком. Використання гарячих клавіш в web-додатках — рідкісна практика, і їх підтримка стала передовим кроком для Google.
Мітки замість папок. Листи не заносяться в папки, а діляться по категоріях, які користувач може доповнювати і змінювати. Ефективність цього механізму така ж, як і традиційнішого з папками.
Пошук по вмісту листів і прикріплених файлів. Дозволяє швидко знаходити потрібний лист за ключовими словами, що надзвичайно важливе при великому доступному обсязі пошти.
Фільтрація від спаму. Містить фільтр повідомлень, що навчається, який збільшує свою ефективність, якщо користувач позначає листи як спам.
Підтримка різних мов. Інтерфейс додатку налаштовується на велику кількість мов, що дозволяє сервісу бути інтернаціональним.
Підтримка RSS. Завдяки ній можна читати листи за допомогою інших RSS-клієнтів, наприклад, з персоналізованих сторінок пошукових сайтів msn.com, yahoo.com і самого google.com, програми Microsoft Deskbar. Це дає можливість перевіряти пошту не підключаючись до web-інтерфейсу.
Вбудована орфографічна перевірка. Автоматично визначає мову повідомлення і пропонує варіанти написання помилкових слів.
Вбудований чат. Повідомлення можуть доставлятися не тільки за допомогою поштових протоколів, але і через протокол jabber, завдяки чому користувачі можуть обмінюватися миттєвими повідомленнями

Blogger — сервіс для ведення блогів, за допомогою якого будь-який користувач може завести свій блог, не вдаючись до програмування і не турбуючись про встановлення та налаштування програмного забезпечення. Blogger був створений компанією Pyra Labs, якою зараз володіє Google.
Blogger дозволяє вибрати, буде блог перебувати на серверах даного сервісу, або автоматично переміщатися на хостинг власника блогу за допомогою FTP або SFTP. У першому випадку можна також вибрати варіант з використанням власного доменного імені користувача.
Blogger in Draft - розширена модель адміністративної частини, в якій доступні всі бета функції Блогера. Більш детально з функціями можна ознайомитися на офіційному блозі Google Україна

YouTube (укр. «Ютюб») — Інтернет-служба, що надає послуги розміщення відеоматеріалів. Користувачі можуть додавати, продивлятись і коментувати ті чи інші відеозаписи. Завдяки простоті та зручності використання, YouTube став одним із найпопулярніших місць для розміщення відеофайлів. Служба містить як професіональні кліпи так і аматорські відеозаписи, включаючи відеоблоги.
Засновник YouTube Чад Герлі вважає, успіх компанії полягає не тільки в тому, що за допомогою сайту користувачі можуть показати свої відео всьому світу; на YouTube можна легко знайти потрібне відео і порекомендувати його іншим.
Кількість переглядів відеоматеріалів на сайті YouTube зросла до 2 млрд на день, що майже вдвічі перевищує щоденну аудиторію трьох найпопулярніших американських телеканалів разом узятих.

Якщо ви пишете на Blogger, та завантажуєте відео на YouTube, або у вас є власний сайт, ви можете отримувати гроші за розміщення реклами. Це ви можете зробити за допомогою Google AdSense.

Google AdSense — сервіс контекстної реклами від Google. Програма автоматично розміщує на веб-сайтах текстові та графічні оголошення, що підходять за контекстом. Власники сайтів(видавці), що бажають взяти участь, спочатку повинні зареєструватися і отримати підтвердження від Google AdSense про прийнятність їхнього сайту. Після чого вони можуть розміщувати рекламу та отримувати дохід за кліки (переходи за рекламними посиланнями). Вартість кліків може коливатися в залежності від кількості рекламних блоків, рейтингу сайту, виду реклами тощо. Обліковий запис користувача може бути заблокований при порушенні ряду правил сервісу.
Крім того, видавці веб-сайтів за допомогою AdSense можуть надавати своїм гостям можливість скористатись пошуковою системою від Google, як по Інтернету, так і безпосередньо по сайту, заробляючи гроші від рекламних оголошеннях Google, що з'являються разом з результатами пошуку (Google AdSense для пошуку).
З допомогою свого інтерактивного облікового запису на сервісі Google AdSense власник сайту в будь-який час може переглядати кількість переглядів сторінки, кліки та рейтинг кліків, а також поточні доходи від показу реклами від AdSense.
Google AdSense перераховує гроші учасникам програми раз в місяць, при накопиченні суми $100. В залежності від країни доступні різні способи виплати: чеком, через систему електронних платежів (EFT) безпосередньо на банківський чек, Western Union Quick Cash. В Росії можна отримати виплату через систему Рапіда. Переведення в готівку чеків для громадян, що проживають на території країн СНД, можливе через банківські заклади і деякі платіжні системи.
Потрібно зважати на те, що відповідно до умов надання послуг компанія Google залишає за собою право діяти на власний розсуд при виявленні недійсних кліків. На практиці при знаходження так званої "недопустимої активності" обліковий запис Google AdSense блокується і гроші за кліки по рекламі власник сайтів не одержить. Більш детально з функціями можна ознайомитися на офіційному блозі Google Україна

Мапи Google (англ. Google Maps) — набір додатків, побудованих на основі безкоштовного картографічного сервісу і технологій, які надає компанія Google.
Сервіс являє собою карту та супутникові знімки всього світу (а також Місяця і Марса). Google Earth
Google Street View надає користувачам можливість «поблукати» в тривимірній проекції вулиць через інтернет. Така функціональність стала можлива за допомоги кругового фотографування місцевості спеціальним обладнанням в режимі реального часу. В підсумку створюється багато сферичних панорам з прив'язкою до географічних координат та надається можливість перемикатись між ними, використовуючи для цього інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, створюючи відчуття пересування в просторі. Є можливість розпізнавати пласкі поверхні на фотографії, такі як фасади будівель, також присутня можливість отримання найвдалішого ракурсу для перегляду вибраного виду. Більш детально з функціями можна ознайомитися на офіційному блозі Google Україна

Диск Google (англ. Google Drive) — сховище даних, яке належить компанії Google Inc., Що дозволяє користувачам зберігати свої дані на серверах і ділитися ними з іншими користувачами в Інтернеті. Більш детально з функціями можна ознайомитися на офіційному блозі Google Україна
13 травня 2013 Google оголосила про об'єднання лімітів на дисковий простір Gmail, GDrive і Google+ Photos. Замість старих лімітів 10 ГБ на Gmail та 5 ГБ на GDrive і Google+ Photos, тепер користувач отримує 15 ГБ на все відразу, в тому числі і на Google Drive
І це тільки те що пригадалось. В компанії Google є дуже багато різних безкоштовних і не тільки сервісів які являються найкращими.

І на кінець ось мій профіль Александр Гуз долучайте мене до своїх кіл.


Комментариев нет:

Отправить комментарий